Weensgaard - En MTB kører

E-MTB

15-10-2014

Elektriske cykler og hermed også mountainbike, er så småt ved at komme frem. Tror ikke vi kommer til at se så mange af dem ude i skoven, men andre steder kan det være en super løsning.
Sådan ser en gravid kæreste ud når hun lige har cyklet 1500 hjøde meter...
 
Har lige været på sommerferie i Østrig, og min cykle var selvfølgelig med på tur. Det var ikke en 100% cykelferie, men en ferie sammen med kæresten (Molly) hvor min cykel var med.
Her lejet vi så en E-MTB til Molly, så hun kunne komme med på tur. Man skal ikke tro, at den laver alt arbejdet, sådan en E-MTB, men den hjælper lidt til.
Det var et helt perfekt mix. Den voldsomste tur vi prøvede var 2 timer op af bjerget med 10-18% stigning, stort set hele vejen. Og det var ca. hvad der var batteri til på sådan en.
EL-motor VS. Rugbrødsmotor.
 
Vi kørte med samme fart hele vejen op, selvom jeg er en cykel tosse, der træner flere gange om ugen, og min kæreste er en ”normal” ikke cykel tosse.
Ja okay…. Hun blev lidt træt af at cykle op af bakke, men det var jeg helt sikkert også.
 
Havde troede at det ville være lidt op og lidt ned hele vejen, men nej… rigtig meget op og så lige lidt mere op. Havde ellers taget en lift op, så vi på kortet bare skulle køre hen af siden på bjerget, men turen hen af siden, startede så bare med at vi kørte halvvejs ned, for så at tage den lange tur op til vores mål i 2000 højde meter.

Normalt er der til ca. 80 km på en opladning. Men med 10-18% stigning var der kun til 20km.
Til sådan et formål er en el-cykel helt perfekt. Jeg havde en rigtig god og hård træningsdag, hvor jeg blev presset 100% og kæresten kunne være med hele vejen. Klart noget jeg vil anbefale til alle andre cykeltosser, som skal på ferie med kone eller kæreste.
Vi startede med at leje en el-citybike, da der er lidt mere komfort i sådan en bedstemor model. Det virker bare ikke på bjergveje, hvor det går meget op og ned. Selvom det bare var på vej, går det ret meget ned af bakke af og til. Så er der ikke nok kontrol over sådan en bedstemor cykel, og bremserne er heller ikke gode nok, i modsætning til skivebremser på MTB.

På de mange grusveje er en MTB bare lige lidt bedre, så det var helt sikkert en fejl at starte med en Citybike. Super hyggeligt at kunne køre sammen, uden det blev for hårdt eller for kedeligt for nogen af os. Slap med 475,- dkr. For 6 dage leje af E-MTB, efter lidt forhandling med udlejer. Det syntes jeg faktisk er meget rimeligt.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar