Weensgaard - En MTB kører

Vedligeholdelse af dæmper mellem service.

07-03-2014
Har altid gået meget op i at have en cykel som er 100% i orden. Laver det meste selv, dog ikke service på mine dæmpere. Bag dæmperen er med Brain, og ikke noget man selv kan lave. Men hvis man har mod på det kan man faktisk godt selv lave service på en standart dæmper.
Jeg sender mine dæmpere til service når jeg føler de ikke køre som de skal, og der kan gå alt fra 1-2 år før det sker.

De bliver altid rengjort efter løb og træning, og de første mange år var det alt hvad jeg gjorde. Men i løbet af sommeren 2013 kom jeg lidt ved et tilfælde til at købe sådan en her.


Første gang jeg brugte den var det som at få en ny dæmper på, specielt på min hverdags cykel som har en forholdsvis billig dæmper på. Den kørte bare meget mere glat og føles som en ny. På den gode cykel var forskelen ikke helt så stor, men stadig mærkbar.
Nu har jeg brugt det fast i et stykke tid og kan ikke undvære det. Tror faktisk også at dæmperen holder længere før den skal til service næste gang, når pakninger løbende får lidt olie. Vil dog ikke anbefale at man bare bruger en tilfældig olie, da det ikke er alle pakninger i dæmperen som kan tåle normal olie. Og med det forbrug jeg har, holder sådan en dåse mindst 1-2 år.
Så det er ikke det der vælder MTB budgettet.

Der findes sikkert mange producenter af dette, med tilsvarende virkning. Men hvis man ikke bruger noget, kan jeg kun tilråde at få fat i noget, super produkt.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar