Weensgaard - En MTB kører

Første træninger på 29” hjul

22-03-2014

Nu står jeg så med en ret ny cykel og skal køre løb om 7 dage. Og tanken om at køre på min gl. cykel har været forbi. Men jeg kan jo ikke efterlade min nye cykel hjemme, når jeg køre til løb. Så ville jeg jo være den utro…. Og det er jo ikke den rigtige måde, at starte et nyt forhold op på. Det skulle jo gerne ende med at vi bliver rigtig forelsket en dag.
 
Epic expert WC

Jeg har nu kørt lidt over 150km på de store hjul, og skal snart køre Fitnessdk-løbet i Slagelse. Jeg har bestemt mig for at køre det på den nye cykel, selvom jeg godt kunne bruge et par uger mere til at justere det hele ind.

Det er helt sikkert, at den nye er hurtigere hvis jeg bare skal køre lige ud. (Det kan jeg bare ikke prale af jeg gør ude i skoven) Men når det bliver teknisk med mange sving føler jeg mig endnu ikke sikker og har svært ved at finde det punkt hvor cyklen lige skrider lidt, men stadig er i kontrol, rundt i et sving. Enten køre jeg alt for langsomt rundt, eller også går det lidt for hurtig og jeg har ikke styr på det.
Syntes det er rigtig svært at blive klog på hvornår jeg har greb og hvornår den skrider ud. Har endnu ikke været nede og ligge, men det har godt nok været tæt på mange gange. Kan også bremse senere, men det tror jeg lige jeg venter med til jeg har fået helt styr på mine sving.

Jeg har slet ikke det samme overskud til at kigge frem i sporet, som jeg har været vant til på min gl. cykel. Men det skal nok komme når jeg har kørt en 4-500 km mere…. håber jeg.
Dæmperen foran arbejder jeg også lidt med, bliver SÅ træt i mine underarme som opsætningen er lige nu. Kunne godt bare åbne helt op for den og så ville jeg nok være ude over det problem, men jeg ville godt have en fast gaffel når der ikke er rødder eller andet jeg skal over. Kan ikke helt finde grænsen mellem er fast gaffel og noget som mine arme kan holde til i 3 timer eller mere.

Tænker jeg tilbage til dengang jeg købte min gl. cykel, så gik der også lang tid inden jeg rigtig kunne køre max på den. Styrtede faktisk til de 2 første løb den gang, fordi jeg ikke havde kørt nok på den inden jeg gav den fuld gas til et løb.
 
Håber jeg slipper for styrt næste weekend, og en god placering ville da heller ikke gøre noget.
 

Kategorier

Kommentarer

  • Thomas Schelde

    04-04-2014 15:51

    Hej Jakob. Pjat du bliver da ikke træt i armene... Er du ikke gammel gymnast :). Jeg er hjemme de sidste par uger i april, hvis du vil med en tur på Den hvide Pil i Sorø. T

  • weensgaard

    09-04-2014 16:28

    Hej Thomas. Jo, jeg bliver lidt træt, men har fundet en okay instilling nu.... tror jeg. Jeg skal på ski sidste uge i april, men inden da, kan vi måske godt køre en tur. Er altid frisk.

1

Skriv en kommentar