Weensgaard - En MTB kører

Træning og forberedelse til Stamina12 – Solo.

22-05-2014
Det er helt nyt for mig at skulle køre 12 timer I træk, for mig er et langt løb er normalt 3 timer. Så det giver nogle udfordringer med at få indtaget energi nok under vejs i løbet og holde farten nede de første 6 timer.
 
Energi.
Det kan være rigtig svært, for ikke at sige umuligt, at holde kroppen i topform 12 timer i træk. Og det bliver da heller ikke mit mål. Men jeg vil prøve at få så meget energi ind under vejs, så jeg begrænser mit energi tab mest muligt. Tab vil det helt sikker være, for det er ikke muligt, at give kroppen den mængde energi som den bruger, uden at holde pauser. Jeg har læst en del på nettet og er kommet frem til at jeg vil prøve at drikke 750ml energi drik for hver 45 min. + en gel. Så skulle jeg få hvad der er muligt at optage.
Lidt indkøb for at være helt klar til Stamina.
 
Ved med mig selv, at jeg over tid kan få svært ved at drikke nok. Hvis det bliver et problem, vil jeg prøve at drikke 2x 750ml og så 3-4 gel, for hver 2 timer.
Det er min plan….. men chancen for at den holder er ikke super stor, da det er mit første løb. Så der bliver pakket alt muligt andet mad og drikke, som kommer med på tur. Har ingen hjælper med på dagen, så alt skal være klar inden start. Pakket ned i små madpakker, så jeg bare kan tage det med og så indtage det under vejs, mens jeg cykler. Har ingen planer om at holde pauser under vejs. men en plan er kun en plan til den bliver lavet om..... Det er jo mit første 12 timers løb.
 
Hvor hurtig skal jeg køre?
Det er rigtig svært for mig, ikke bare at give gas, når der kommer en og overhaler mig. I starten kan jeg jo køre meget hurtigere end det som jeg gør. Problemet er nok størst når der kommer en som næsten køre samme fart som en selv, og så bare sige ” det er da okay at han stille og roligt køre fra mig.” Så jeg skal virkelig holde igen og bare køre mit eget løb fra start til slut. Og så bare håbe at det er hurtig nok til en god placering. Har kørt en 6 timers træning, og det gik helt okay. Var ikke brugt ud, men kunne selvfølgelig godt mærke at jeg havde været i gang. Skal helt sikkert nok blive knust efter 12 timer.
 
Gear og grej.
Risikoen for punkteringer eller andre nedbrud er ret stor på 12 timer. Så jeg har selvfølgelig 2 med af alt hvad der kan blive brug for, dæk, slanger, pedaler, sko, kæder, kabler, hjelm, hansker, + div. tøj. Har faktisk tænk på at have en reserve cykel klar, hvis den nu lige er 1-2 omgange tilbage ville det være dumt at udgå pga. cykel problemer. Som altid er min cykel 100% i orden, så håber selvfølgelig ikke der kommer nogen store problemer.
 
Glæder mig til at se om min planlægning holder. Pt. lover DMI lidt regn lørdagen. Så det bliver desværre nok en våd omgang.

Kategorier

Kommentarer

    1

    Skriv en kommentar