Weensgaard - En MTB kører

DGI MTB CUP 1. AFD 2018

09-04-2018
Der var lagt op til sjovt race i fruens til 1. afd af DGI cup 2018

 

Der var inden løb lovet teknisk spor og højdemeter, og det er god musik i mine øre… Okay, højdemeter er nok ikke lige mit store ønske, men det hænger tit sammen med sjove spor og tekniske udfordringer. Og der var rigtig meget sjovt spor denne lørdag, og tilmed i en tør skov. Et underlag jeg næsten ikke kan huske hvordan jeg kører på.

 

En omgang bestod af en forholdsvis lang opkørsel, hvorefter der var et fladt stykke hvor jeg kunne komme lidt oven på igen. Så kom der et langt stykke med rigtig godt flow, hvor der i den grad kunne spares energi, hvis jeg kunne holde fingrene væk fra bremsen. Hvis der ellers var fri bane kunne jeg næsten komme op af alle bakker med den fart jeg kunne opbygge på vej ned. Desværre ikke en teknik alle havde lyst til at bruge, så nogen gange gav det lidt tæt kørsel og der skulle derfor bruges lidt kræfter på at komme op. Men alt i alt en rute hvor man blev belønnet for mod og god teknik på nedkørsler og sving. Til dato den bedste rute til en DGI cup. Tak for det. 

 

Jeg har længe ikke rigtig kunne været med helt oppe i toppen og derfor havde jeg da heller ikke travlt med at stå helt fremme i front til start. Så jeg startede omkring række 3 og havde derfor ikke helt overblik over hvem og hvor mange der var foran mig da løbet gik i gang.

Efter første lange opkørsel, lå der en 5-6 mands gruppe lidt fremme og det lykkes mig at hente dem. Efter første omgang kunne jeg glæde mig over at jeg havde lidt overskud i modsætning til et par af de andre og på 2. omgang blev det så til en 3-4 mands gruppe som holdte helt til sidste omgang. Her blev gruppen splittet lidt pga. kører fejl og omgangskører som kom ind i mellem os. Blev selv fanget på den lange opkørsel i starten og havde ikke ben til at lukke hullet op til de 2 andre jeg kørte med. Kom i mål alene uden at skulle ud i en lang spurt om 4. pladsen. Hvilket jeg er rigtig godt tilfreds med. Sjovt løb i rigtig godt selvskab.

Og rigtig rart at være med i front igen og mine ben kunne levere det som jeg forventer. Det giver blod på tanden og træningen bliver bare så meget sjovere, når den giver lidt resultater.     

 

Inden løbet havde overhaling af omgangskørerne været diskuteret, og jeg hører til en af dem som råber bagfra. Prøver at gøre det på en måde, så det ikke skaber problemer for ham jeg skal uden om. Det er og vil altid være mig som kommer bag fra, der har en opgave med at komme uden om. Alt i alt er min fornemmelse at det virker fint og vi holder den gode tone, men der kan i kampens hede komme situationer hvor jeg kommer for tæt på. Og så må vi bare sige undskyld, så vi kan se hinanden i øjnene efter løbet. Det er en fin balance mellem at kører ræs og have det sjovt. Der skal være plads til alle. Alle jeg mødte på min vej i lørdags talte pænt og flere var endda så søde at give lidt ekstra plads når jeg kom forbi. Tak for det. 

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar