Weensgaard - En MTB kører

DM XCE 2018

12-08-2018
Et par uger før DM

Starter lige med at gå et par uger tilbage.
Opdager min ramme er knækket og står uden brugbar cykel. Afleverer den og får af vide at der nok går lidt længere tid pga. sommerferie inden de kigger på den. Men allerede efter 10 dage ligger der en ny ramme klar til mig. Tak for det Specialized
 

Problemet er så bare, at meget få dele passer over fra en 2014 til en 2018 ramme.
Får de sidste dele lørdag inden DM.
Har nu en cykel med ny geometri og nye brede fælge fra iolite 27mm indv. og står klar. Har bare slet ikke kørt på den. Og der er lidt nye dim. som jeg lige skal lære at kende.
 


Skulle køre 6 timer i skoven (Solo løb i Silkeborg) søndag og stille til start på en cykel jeg slet ikke havde kørt på. Det går okay de første 2 timer. Bliver så kørt ned af en mand som slet ikke er med i løbet. Slår mig ikke, men kommer selvfølgelig lidt ud af mit gode flow. 30 min. senere vælger jeg så selv at styrte for fuld musik. Slår mig så meget at jeg opgiver at gennemføre.

Ikke den bedste optakt til næste weekend.DM XCE Fredag

Kommer 100% udhvilet til DM XCE. Har ikke rigtig kunne kører pga. mit styrt i søndags. Men er fredag 99% klar igen. Det gør kun ondt i knæet når jeg stopper med at træde. Og til XCE er der ikke mange pauser.
 
Banen er ca. 1 min lang og meget let faldende helt frem til sidste sving hvor det går op af bakke mod mål. 
Vi starter på en asfalt bane, kommer så ind i et opbygget 180⁰ sving. Her er der kun plads til en mand, så det var vigtig med en god start.
Så kommer der en rampe som er ca 1 m høj og ikke meget længere. Som sådan ikke svær at komme over, men det gik ned af bakke hen mod den og det var meget nemt at få for meget fart på.
Herre og dame elite var dem som havde sværest ved at holde igen, og der kom en del styrt, fordi de fløj for højt/langt eller landede på forhjulet og styrtede.

Jeg fik en god advarsel på en træningstur og fik en sund respekt for denne rampe.
Efter den, et oplagt sving mere inden rock-garden. Den var lavet af meget store sten og kunne køres af de fleste uden de store problemer. Sidste oplagte sving kom lige efter og nu var ruten helt flad. Først kom der en dobbel-rampe som kunne hoppes, hvis man lige tog sig lidt sammen. Så kom der en trippel-rampe som på ingen måde kunne hoppes og den krævede at man kom lidt ned i fart. Herefter var det sprint op af bakke mod mål. Og her gjorde det sku lidt nas i lårbasserne.

Vi er ikke mange i H40 og H50 så de er slået sammen til en gruppe. Vi kører tidskørsel og jeg får næst bedst tid, 2 sek fra nr 1 og har nr 3 mindre end 1 sek efter mig.

Kunne ikke kører meget hurtigere så der skulle virkelig findes en god start frem, hvis jeg skulle gøre håb om at vinde noget.
Vi har lidt vente tid inden vi skal kører igen. Og de laver lidt om i programmet da ikke alle er kommet og vi derfor kun er 5 som skal kører finalen. Banen er nok bedst til 4 mand, men det er jo også lidt svært at dele 5 mand, hvis de 2 bedste skal gå videre.
Så 5 mand står klar til at kører finale om DM i H40/H50.
Starten går og jeg får ikke den gode start. Jeg taber mit tråd et par gange over 3 plast kanaler med ledninger som ligger på tværs lige i starten, Lidt træls, men ens for alle mand. Jeg kommer ind i første sving som nr. 3
Den plads holder jeg helt frem til opløbet, lå ellers klar hvis der skulle komme en fejl eller et lille hul. Men en nybagt verdensmester laver ikke mange fejl.
Da opløbet kommer, har jeg desværre ikke power nok til at kæmpe med om sejren. Jeg har stort hul bag ud og kan kører stille og roligt ind på en 3. plads. Var ikke bedre og nok en meget fair fordeling af pladserne.
 

Tak for et rigtig sjovt race, håber der kommer mange flere XCE’er, og at opbakningen bliver bedre til næste år i H-klasserne. Det er et kæmpe arbejde der har været lagt i at lave denne bane.

Nåede ikke flere løb denne weekend, nu står den på ferie med familien.
#mtbweensgaard

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar